ACTIESTAND

UITGELICHT

Nieuwe foto's

wo 25 januari - Op de site ziet u 4 nieuwe foto's uit Gurube Zuid-Soedan. Op de foto's ziet u de c...

Lees meer »

Reis naar Zuid-Soedan

vr 7 oktober - In onze vorige nieuwsflits heeft u kunnen lezen dat er in oktober vanuit de Drieslag een r...

Lees meer »

Sponsormogelijkheden

Wij bouwen een nieuwe school:

Gurube is een dorp met ruim 11.000 inwoners. Het ligt erg afgelegen, in de buurt van de grens met Oeganda. Er is een basisschool, maar die gaat maar tot groep 4. De oudere kinderen moeten naar een dorp 4 kilometer verderop. Openbaar vervoer is er niet, dus ze moeten lopen. Voor veel kinderen is dat te ver en daarom stoppen ze met school. De school in Gurube, waar ongeveer 130 kinderen naartoe gaan, bestaat uit een paar palen en een grasdak. Groot probleem zijn de termieten die het ‘gebouw’ vernietigen. Dolgraag willen ze in Gurube een stenen schoolgebouw dat niet kapot kan en genoeg ruimte heeft voor alle basisschoolkinderen uit het dorp.

Wat zijn de plannen:

· Er worden in eerste instantie vier klaslokalen gebouwd. Per lokaal is € 10.000,- nodig. De leden van de kerk en de dorpsgemeenschap zijn al bezig met het verzamelen van stenen en zand, waardoor de kosten beperkt blijven.

· Ook is er geld nodig voor de inrichting van de school, zoals tafeltjes en stoelen.

· Er komt speciale aandacht voor weeskinderen en gehandicapte kinderen.

· De kwaliteit van het onderwijs wordt verbeterd door het onderwijzend personeel te

trainen. Dit doet de Anglicaanse Kerk van Soedan.

Het zou natuurlijk het mooiste zijn als er een volledige basisschool in Gurube kan worden gebouwd. Voor vier extra lokalen is nog eens € 40.000,- nodig. Omdat ook kinderen uit de naburige dorpen naar de school zullen komen zou het erg fijn zijn als de school kan worden uitgebreid met een hostel, zodat de kinderen kunnen blijven overnachten. Daar zou nog eens € 50.000,- extra voor nodig zijn.

Sponsor- en donatieplan

Om de bedragen die nodig zijn voor de bouw van de school inzichtelijk en visueel te maken hebben we een sponsor- en donatieplan ontwikkeld. In de folder die u via onderstaande link kunt openen is per bepaald bedrag een voorbeeld van een stukje school gegeven. We hopen door middel van deze visualisatie een duidelijker beeld te schetsen voor u als potentiële bouwer van de school van de omvang van de kosten en bedragen die nodig zijn. In de folder kunt u meer informatie lezen over het sponsor plan. Middels het donatieformulier kunt u uw bijdrage aangeven. 

Sponsorbrochure:

Donatieformulier: 

 

Een aantal van onze sponsoren:

U bevindt zich hier: Sponsoring

CONTACT

Projectgroep Zuid-Soedan
Dr. Albert Schweitzerlaan 10, 3771 XM Barneveld

Tel: 0342 412165
IBAN: NL65INGB0006104709

E-mail